Jump to content

3 újabb lenyűgöző elektromos motorkerékpár a jövőből

2016. 12. 06. 10:00

Korábbi elektromos motor hajtotta futurisztikus 2kereküekről szóló cikkünk folytatásaként újabb három érdekes motorkerékpár koncepciót vizslatunk meg.

 

Mint ahogyan azt korábbi cikkünkben is körbejártuk, már nem csak a gyártok állnak elő újabbnál újabb elektromos autó koncepciókkal, de az utcán is egyre többet látni ezekből a járművekből. Hogy mennyire nagy igény kezd lenni ezekre az elektromos meghajtású négykerekűekre, azt jól mutatja az az ambiciózus projekt, amelynek eredményeként még 2017 végére 400 EV töltőállomást kíván létesíteni az autógyártók egy csoportja. Miközben EV autóból egyre több lesz, addig a kétkerekű társainkból nem igazán látni hasonló verziót. Pedig elektromos motorok technológiája már elég fejlett ahhoz, hogy méretben, teljesítményben és töltésben képes legyen kiszolgálni egy kétkerekűre tervezett jármű modellt. Ez azt jelenti, hogy a jövőben végre igazán gyors és futurisztikus külsejű motorkerékpárok megjelenésére számíthatunk. Ezek közül mutatunk be most újabb három modellt.

Az első a Johammer J1. Ez az elektromos motorkerékpár koncepció olyat ígér, amit még előtte senki se tudott hozni: 125 métfőld egyetlen egy töltéssel. Ez a motor képes több energiát tárolni, mint egy átlagos e-motor, hála a nagy akkumulátorának. Néhány már készült is belőle Ausztriában, szóval nem csak a levegőbe beszélnek a tervezői. Hogy mennyibe kerül? A Johammer J1 e-motorkerékpár egy darabját 31 860 dollárért adták el.

A következő versenyzőnk a Voxan Wattman. Ez egy régebbi, 2013-ban kiadott modell, amit anno a világ legerősebb elektromos motorkerékpárjaként mutattak be, hála a 12,8Kwh akkumulátor csomagjának. Külsejét tekintve kissé különös, de még mai szemmel nézve is bőven megállja a helyét. 0-60 mérföld per órára 3,4 másodperc alatt gyorsul, de még csak nem is ez a legjobb tulajdonsága. Az akkumulátorát fél óra alatt fel lehet tölteni és körülbelül 111 mérföldet gurulhatunk vele egyetlen egy töltéssel. Sajnos a gyártó végül dobta a projektet, miután komplikációk léptek fel.

Cikkünk legutolsó nevezője a Tron Lightcycle. Ez a motor még az előzőnél is korábbi koncepció. 2011-ben álmodták meg ezt az elektromos motorkerékpárt, amely kifejezetten a látványával tud minket megfogni. Egy igazi mozgó fényshow. 100 mérföld per órával képes száguldani és 100 mérföldet megy egyetlen feltöltéssel. A stratégiai pontokon LED fénnyel szerelt motorkerékpár egészen lenyűgöző látványt nyújt mozgás közben. Egy ilyen emissziómentes chopper holtbiztos, hogy nem kerüli el senki figyelmét egy éjszakai kőrtúra során még a legkivilágítottabb városi környezetben sem.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)