Jump to content

A Xiaomi robotporszívója többet szív, mint a konkurencia

2016. 09. 06. 13:00

Az iRobot kezdheti felkötni a gatyát, mert úgy tűnik, hogy egy újabb komoly konkurenciája akadt a Roomba termékeknek a Xiaomi olcsó és erős robotporszívójának személyében.

Még a Xiaomi és a nyugati piacok viszonya kérdésesen alakul, addig Kínában gond nélkül növeli a cég a jelenlétét az újabbnál újabb okostelefonokkal és okoskütyükkel. Jó példa erre a legújabb termékcsaládjuknak, a MI Ecosystem-nek az első készüléke, ami egy takaros kis robotporszívó.

A MI Robot Vacuum nem csak meglepően olcsó (250 dollárért már a miénk is lehet egy ilyen) a konkurenciához képest, de még az alacsony ár ellenére igen erősnek is mondható. A Xiaomi készüléke 1800 Pa szívóerővel rendelkezik, még mondjuk az iRobot 900 dolláros Roomba 980-as készüléke csak 1670 Pa-t tud.

A Mi Robot Vacuum dizájnra nem sokban különbőzik a piacon lévő hasonló eszközöktől, de teszi a dolgát. A gép képe feltérképezni a szobát a szenzorjainak segítségével, hogy a lehető legpraktikusabb útvonalon járja be a szobát, amit inkább csak a csúcskategóriás robotporszívóknál láthattunk eddig. Még virtuális falakat is létrehozhatunk, amiket aztán nem fog átlépni a készülék. Energiát egy 5200 mAh-s 14,4 V lítium-ion akkumulátor szolgáltat a porszívó számára, amivel 250 négyzetmétert képes egy kőrre feltakarítani, hogy aztán szépen visszaparkoljon a töltődokkba.

Természetesen a gyártó egy applikációt is mellékelt az eszközhöz, amivel WiFi kapcsolaton keresztül kedvünkre állítgathatjuk. Alapból három takarítási mód közül választhatunk: csendes, normál és aktív. Nem is rossz 250 dollárért azt kell, hogy mondjuk. Kérdés mikor lesz nálunk kapható. Kínában szeptember 6-tól kerül a boltokba.

(Forrás: engadget.com / techinasia.com Kép forrása: techinasia.com / Xiaomi)