Jump to content

A világ legvékonyabb laptopját mutatta be az Acer

2016. 09. 03. 15:00

Új laptop családdal ált elő az IFA 2016-on az Acer a pehelysúlyú kategóriában. Nem is cicáztak sokat, rögtön bedobtak egy készüléket, ami a világ legvékonyabb laptopja momentán.

Mindössze 0,39 hüvelyk vastag és 2,5 font súlyú (kb. 1,1 kilogramm) a világ legvékonyabb laptopja, az Swift 7, amivel az Acer gyártó büszkélkedhetett az idei IFA kiállításon. Ezt a gépet már észre se fogjuk venni, hogy ott van-e a táskánkba, legalábbis, ha a súlyán múlik.

Ehhez képest a gép elég jól felszerelt. Egy 7. generációs Core i5 processzor és egy 256 GB-os SSD került bele, amihez egy olyan akkumulátort csaptak hozzá, ami állítólag 9 órát is kibír egy feltöltéssel. A gép kamerája szép színes és részletes képeket vagy videót tud készíteni, így utazás közben erre sem lesz panaszunk.

Az Acer októbertől tervezi piacra dobni a Swift 7-et 999 dollárért, az új Swift laptop vonalának részeként. Azért még lesz néhány olcsóbb és vastagabb Swift gép is, nevezetesen a Swift 1, 3 és 5 modellek. Ezek ára 249, 499 és 749 dollár lesz, így mindenki táplálhat majd kedvére és pénztárcájára való útitársat ebben a kategóriában.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: acer.com)