Jump to content

A Twitter végleg letiltja a legproblémásabb felhasználóit

2016. 07. 21. 10:00

Mostantól a szolgáltatási feltételeinek többszöri megszegésére egy igen drasztikus és határozott lépéssel kíván válaszolni a Twitter.

A Twitter végre nem cicózik. Több évnyi provokáció és ismételt account felfüggesztések után végre véglegesen eltiltja azokat, akik egyszerűen nem értenek a szép szóból és/vagy képtelenek emberi módon viselkedni még egy online közösségben is. Jó példa erre a konzervatív író és a Breitbart Tech szerkesztője Milo Yiannopoulos, akit szépen letiltottak a Twitter fiókjának használatáról. Twitter döntését az indokolta, hogy Yiannopoulos vezette azt az online troll kampányt, ami a Ghostbusters sztárja Leslie Jones ellen irányult. Jones kinyilatkoztatása miszerint az őt ért bánásmód miatt elhagyja a Twitter egyszerűen lángra robbantotta a közösséget.

Nem ez az első és minden bizonnyal nem is az utolsó, hogy a Twitternek be kell avatkoznia a kisebb-nagyobb hírességek védelmében vagy éppen bármilyen gyűlölködő csoport felszámolása végett. Sajnos az online lejárazó kampányok, a rasszizmus, a trollkodás, az accountfeltörések és az internet mögé rejtőző, névtelen zaklatók korát éljük.

A Twitter megoldásként ezekre a problémákra megnyitja a publikum számára az azonosítási eljárást, amiét a kis kék pipa jár a profiloknál, valamit elindítja az anti-spam és anti-harassment programjait.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: buzzfeed.com)