Jump to content

A Samsung 4TB-os SSD-je kész lecserélni a merevlemezed

2016. 07. 16. 10:00

Ha van egy tonna pénzünk és nem akarunk lemondani a kapacitásról a gyorsaságért vagy vice versa, akkor a 850 Evo-t pont nekünk találták ki.

Nem lehet elmenni amellett a tény mellett, hogy milyen látványosan megdobják a gép gyorsaságát az SSD meghajtók, de ezért cserébe komoly árat kell fizetünk és nem csak kézpénzben, de abból a szempontból is, hogy ezek a meghajtók bizony jóval kisebb tárolókapacitással bírnak.

A Samsung azonban előrukkolt egy új modellel, a 850 Evo SSD meghajtóval, ami megoldást jelenthet a fenti gyorsaság vagy kapacitás dilemmára. A 850 Evo 4TB-os verziója már elegendő teret biztosít, hogy a Steames játékaink kényelmesen betudjanak rendezkedni a meghajtón akár csapatosan is és még mindig nem érzik majd szűkösen magukat. Igaz ezért a kapacitásért cserébe nem a leggyorsabb SSD meghajtóval van dolgunk, de az 540MB/s-es szekvenciális olvasási és 520MB/s-es írási sebesség még mindig bőven kielégítőnek nevezhető.

Persze mint minden jó dolognak, ennek is meg kell fizetni az árát és itt ezt nyugodtan érthetjük szó szerint. A 4TB-os 850 Evo 1500 dolláros árcímkével a hátán érkezik az USA-ba, szóval még mindig leginkább csak a profiknak érdemes szemezni vele vagy azoknak, akiknek a pénz nem számít. Esetleg megalkudhatunk 700 dollárért a 2TB-os verzióval. Mindenesetre, ha most még a 4TB-os verzió ára a sztratoszférában is jár, de a létezése bizonyítja, hogy már nem kell sokat várni, hogy értelmes áron is lehessen egyszerre gyors és tágas SSD meghajtónk a gépünkben.

(Forrás: amazon.com)