Jump to content

Sörfőzéshez használnak AI-t az Egyesült Királyságban

2016. 07. 11. 10:00

A sörfőzőknek rengeteg minden kell, hogy a rendelkezésükre álljon a sörfőzéshez: komló, élesztő, gabona, egy csomó berendezés és már egy AI se árt, ha van.

Az Egyesült Királyság egy sörfőzdéjében mesterséges intelligenciát alkalmaznak a főzés receptjének tökéletesítéséhez. Az IntelligentX Sörfőző vállalat a gépek tanulásával foglalkozó Intelligent Layer vállalat és a 10x kreatív ügynökség összefogásának eredményeként született meg. A két cég együtt kifejlesztett egy algoritmust, ami feldolgozza a felhasználói visszajelzéseket és ezzel segíti a sörfőzők sörfőzési folyamatának fejlesztését.

Az Ai momentán a szükséges adatokat a Facebook Messenger bot-jától kapja, ami egy kérdőív keretében faggatja a sörfogyasztókat 1-10-ig pontozható kérdések sorozatával. Ez segít feltérképezni az emberek ízlését és preferenciáit, ha sörfogyasztásról van szó, amit aztán az IntelligentX gyorsan és ügyesen fel is dolgoz a sörfőzdék számára. Ilyen adatok begyűjtése és feldolgozása rendikül körülményes és hosszadalmas lenne az AI nélkül. Képzeljük csak el, hogyan érnék el személyesen a kérdéseikkel a sörgyárak a fogyasztókat és aztán mennyi meló lenne a tollal és papírral felvitt adatokat digitalizált formában hozni. Többé erre nincs szükség, legalábbis, ha sörgyártásról van szó és van IntelligentX a háznál.

(Forrás: intelligentx.ai)