Jump to content

Robotkutya ami elmosogat? A Boston Dynamics megcsinálta

2016. 06. 24. 13:00

A Boston Dynamics mérnökei minden jel szerint egyszerűen csak szeretnek bizarr, rémisztő robotokat gyártani, de ez most legalább hasznos.

A kutya/zsiráf/ Loch Ness-i szörny szerű robot a SpotMini nevet viseli és bár a Boston Dynamics többi robotjához képest tényleg takaros, de azért tudna fájni, ha a lábunkra ülne. Akárhogy is ez a „kis” 2 kilós négylábú teremtmény lenne a cég következő nagy reménysége. Kivételesen nem valami katonaságnak tervezett terminátor háziállatáról van szó, hanem egy a hétköznapokban jóval praktikusabbnak mondható szerkezetről. Ez a robot ugyanis, ha kell kiviszi a szemetet vagy éppenséggel gyengéden elmosogatja a mosatlant a mosógátból. Videó alább.

Természetesen a robot otthonosan mozog önállóan a tucatnyi szenzorjával és nagyszerűen elnavigál a lakásban, de azért néha még így is kell neki egy kis emberi iránymutatás.

Mindent összevetve is azt kell mondjam, ha szembejönne velem egy ilyen este a konyhában én lehet átugranám a konyhaasztalt. Talán kezdetnek valami barátságosabb robot is megteszi, mint mondjuk Pepper, akiről már annyit írtunk.

(Forrás: engadget.com)