Jump to content

Elkészült a Philips Hue 2.0 app egy sereg új funkcióval

2016. 04. 30. 16:00

A Philips bemutatott egy frissítést a Hue okosizzóhoz tartozó applikációhoz, amivel végre olyan UI-t kap a szoftver, amilyet első nekifutásra kellett volna.

Az új IOS és Android kompatibilis program teljesen új kezelőfelülettel és rengeteg új vagy inkább megújult funkcióval kedveskedik a felhasználóknak. Ez egy rendkívül örvendetes és jelentős előrelépés a program életében, amire nagyon is szükség volt. Az eredeti Hue app ugyanis nem volt valami komfortos helyenként. Például az új app sokkal intuitívebb, amikor a fények szobánkénti csoportosításáról van szó. Az új kezdőképernyő egy komplett listával vár minket a szobákról és a bennük elhelyezett okosizzókról. Ezzel az új rendszerrel mindössze három mozdulattal állíthatóvá vált minden egyes izzó színe és fényereje.

Bekerült az úgynevezett „Routines” funkció, amivel automatikusan a napszakhoz igazodó világítási beállítások között válogathatunk. Lehetőség van például a reggeli ébredésünkhöz külön világítási sémát választani, ami például a felkelő napot utánozza vagy éjszakai üzemmódot, ami a kék fény hullámhosszát csökkenti, hogy könnyebben eltudjunk aludni.  Kaptunk egy „Home and Away” funkciót is, ami a hagyományos világítás időzítők mintájára működik.

Bekerült a „Scenes” funkció is, ami a korábbinál jobb színválasztási rendszert biztosít. A Scenes automatikusan választ 5 színt a mintából és ebből hoz létre néhány egyedi világítási sémát. Persze még mindig van lehetőség teljesen manuálisan megadni, hogy mit is szeretnénk, de az új megoldás lényegesen felgyorsítja a folyamatot.

Összességében a Hue app 2.0 egy hatalmas fejlődés az előző verzióhoz képest. Sokkal kifinomultabb és letisztultabb, végre látszik, hogy a Philips nem sajnálta az időt és az energiát, hogy egy használható eszközt adjon a felhasználók kezébe az okosizzók menedzseléséhez. Végül is jobb később, mint soha.

(Forrás: engadget.com)