Jump to content

A Volocopter kiállta az első komoly próbatételt

2016. 04. 17. 10:00

Az E-Volo már beszélt arról, hogy a sok-rotoros elektromos helikopterek lehetnek a jövő személyi közlekedési eszközei pár éven belül és úgy tűnik, hogy ez nem csak egy erőltetett álom.

A cég Volocopter VC200-as multikoptere sikeresen teljesítette az első olyan tesztrepülését, ahol már ember is volt a fedélzeten. Az egészről természetesen videofelvétel is készült, amit alább meg is tekinthetünk.  Ahogyan azt látni fogjuk azért nem egy különösebben ambiciózusabb repülés lett megörökítve, de azt mindenképpen bizonyítja a felvétel, hogy ez a drónszerű jármű rendkívüli stabilitással rendelkezik a levegőben. Ráadásul a VC200 teszi a dolgát magától és nem kell folytonos felügyelet alatt tartani, ami tökéletesé teszi kezdők számára.

A tervezők még további teszteket és vizsgálatokat folytatnak le, de jelenleg úgy áll a dolog, hogy a Volocopter végsebessége 60 mérföld per óra lesz. A tervek szerint akár már az idei évben lehetőség nyílhat a járművek előrendelésére. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy lesz rá kereslet. Ki ne szeretne egy saját személyes légi járművet, ami nem csak, hogy relatíve könnyen irányítható, de ráadásul csendes és egyszerűen feltölthető elektromossággal. Az E-Volo személyi közlekedést megreformáló víziói egyre valóságosabbá válnak.

(Forrás: engadget.com)