Jump to content

Az ülések háttámlájába épített hatalmas kijelzőket fogunk bámulni a repülőgépeken

2016. 04. 07. 16:00

Az első olyan utazás, amit repülőgéppel teszünk meg mindenkinek egy felejthetetlen élmény. De, hogy az se unatkozzon, aki sokadjára megy, lesznek 21 inches érintőképernyők.

A légitársaságok egyre inkább felszerelkeznek elektronikai szórakoztatóeszközökkel a repülőgépeiken, ami nem is véletlen. Több órán át bámulni egy kis szűk helyen az előttünk lévő ülést nem túl élménytus, a repülés élménye pedig valahogy már nem elég az embereknek. Thales úgy gondolta, hogy az ipar többet is tudd tenni annál, hogy néhány mobileszközt szétszórnak a repülőgépek fedélzetén. Bemutattak egy komplett repülőgépes szórakoztató rendszert, a Digital Sky-t. A Digital Sky egy olyan rendszer prototípusa, ami minden egyes kedves, drága, izgága utasnak egy 21,3 inch-es érintőképernyőt nyom az arcába. Erre aztán kilehet vetíteni mindenféle az utazással kapcsolatos információt, magazinokat, vagy amit csak szeretnénk.

A rendszer pontos specifikációja még változhat. Jelenleg még egy partnert se talált a cég az ötletükhöz, habár biztosra vehető, hogy a turistaosztályok nagy örömmel fogadnának egy ilyen újítást. A bökkenő csak az lehet, hogy valószínűleg nem lesz olcsó a fejlesztés és inkább csak a prémium ülésekre jegyet váltó utasoknak lesz elérhető a hatalmas kijelző.

(Forrás: engadget.com)