Jump to content

Áprilisban érkezik a Razer asztali GPU-s dokkolója

2016. 03. 17. 14:00

Szerdán a GDC-n bejelentésre került a Razer Core tervezett bevezető ára és elérhetőségének időpontja. Az eszköz már a mai naptól is előrendelhető.

Néhány gyártó, mint az MSI, a Lenovo, vagy az Alienware már megpróbálkoztak a laptop külső GPU-val való felszerelésének koncepciójával. A Razer Core is pontosan erről szól. Az ötlet az, hogy a hétköznapi feladatokhoz, munkához használt laptopunk mellé nem egy asztali gépet csupán egy külső GPU dokkolót veszünk és már meg is van a játékokhoz szükséges teljesítmény.

A dokkoló alapvetően egy nagyon esztétikus gépházra emlékeztető dobozba ülteti az asztali GPU-t. Mindezért cserébe 500 dollárt kell csupán otthagynunk. Ez a Razer megszokott árait tekintve még nem meglepő ráadásul, ha a Razer Blade Stealth laptoppal együtt vesszük meg akkor még 100 dollárt el is engednek az árból. Amit nagyon fontos megjegyezni, hogy ez csak a dokk és semmi más. A videokártyát nekünk kell beszerezni. Az alábbi modellekkel kompatibilis:

AMD Radeon grafikus kártyák:
- R9 Fury
- R9 Nano
- R9 300 Series
- R9 290X
- R9 290
- R9 280

NVIDIA GeForce grafikus kártyák:
- GTX Titan X
- GTX 980 Ti
- GTX 980
- GTX 970
- GTX 960
- GTX 950
- GTX 750 Ti
- GTX 750

A Razer Core egyetlen Thunderbolt 3 (USB-C) csatlakozón keresztül 40Gbps adatot képes továbbítani a hozzákötött ultrabooknak. A Thunderbolt 3 képes párhuzamosan két protokollt is kezelni, így a PCI Express és DisplayPort kapcsolatot is kiszolgálja egyszerre, akár 4K felbontás mellett. A dokkon helyet kapott még négy darab USB 3.0, illetve egy Gigabites Ethernet aljzat.

(Forrás: engadget.com)