Jump to content

TappLock: az ujjlenyomattal nyitható szuperlakat

2016. 01. 31. 10:00

Még mindig a kulcsoddal babrálsz, vagy a zárkombináción merengsz? Haladj a korral, ember! Itt a Pishon Lab által fejlesztett okoslakat, melyet végre a saját ujjlenyomatoddal nyithatsz és zárhatsz akárcsak egy okostelefont.

 

Biometrikus lakat? Menő, nem? Oh, ugyan ez csak a jéghegy csúcsa, kérem. A TappLock ennél sokkal, de sokkal többre képes. Milyen okoskütyü is lenne, ha nem kapcsolhatnánk össze a telefonunkkal. Ha pedig megtesszük, akkor bárkinek bármikor jogot adhatunk a lakatunk kinyitására a világ bármely pontjáról. A készülék 200 ujjlenyomatot képes tárolni, melyeket menedzselhetünk és még azt is megszabhatjuk, melyik ujjlenyomattal, milyen időintervallumban lehessen kinyitni.

A lakat valós időben küld értesítéseket számunkra. Például, ha merül az akkumulátora, vagy ha valaki babrál vele, mely esetben még szirénázni is fog. Ja, és ha már akkumulátor: a TappLocknak két verziója van jelenleg. A TappLock Lite, a kistestvér és csak mindössze fél évig húzza egy töltéssel, míg a normál TappLock 3 évig is bírja egy szuszra, sőt akár a telefonunkat is feltölthetjük róla.

A TappLock csapata az Indigogo oldalán indította be kampányát és szerény 40 000 dollárt tűztek ki célul a projekt megvalósítására. Jelenleg 61 551 dollár toporog a kasszájukban, így aki támogatta őket annak már nincs más dolga, mint várni, hogy szeptemberben kiszállítsák neki a James Bond filmekbe illő lakatot. Ha szeretnél te is egyet (és ki ne szeretne) akkor most még akciós áron juthatsz hozzá. A Lite verzió mindössze 29 dollárba van, míg a normálért 49 dollárt kell fizetned, ám ha szeretnénk többel is támogathatjuk a csapatot. Jó lakatolást!

(Forrás: indiegogo.com)