Jump to content

Robot dolgozik már bankokban, kórházakban és iskolákban is

2016. 01. 30. 16:00

Méghozzá nem is akármilyen robot. Emlékszel még, melyik volt az a robot, melyet megjelenése után percek alatt elkapkodtak a japánok? Bizony a Softbank mindenhol feltűnő Pepper robotjáról lesz ismét szó, aki újabb területeket fog meghódítani.

Nemrég számoltunk be róla, hogy mindenki kedvenc robotkomornyikja teszt jelleggel egy egész telefonbolt személyzete lesz, de láthattuk már korábban Franciaország vasútállomásain is felbukkanni, amint épp utasokat igazított útba. Ez azonban mind csak a kezdet. Pepper már több mint 500 céghez jutott el, ahol mindenféle egyszerű feladatokra alkalmazzák.

Nem kell megijedni. Pepper a jelek szerint nem tör világuralomra mostanában. Értünk és helyettünk dolgozik, ellátja az egyszerű, monoton és ezért sokszor unalmas feladatokat vagy épp segít nyelvet tanulni a gyerekeknek, esetleg kitalálja, milyen telefont szeretnénk. Ugyan meggyógyítani nem tud minket, de a diagnosztizálást képes segíteni és nemicskét a szórakoztatáshoz is ért ezért, ha kell fel tud vidítani minket. Bár elsősorban a japánok körében igazán népszerű Pepper és úgy egyáltalán a robotok, mi már nagyon várjuk, hogy itthon is összefussunk párral. Például a magyar egészségügyben biztos jó hasznukat vennénk.

 

(Forrás: engadget.com)