Jump to content

Microsoft HoloLens kommunikálni tud szinte minden eszközzel

2016. 01. 30. 10:00

Ahhoz képest, hogy mennyire szereti mutogatni a Microsoft a HoloLens-t, eddig meglepően szégyenlős volt részletes információk tekintetében. Szerencsére azonban végre néhány fontos dolog is kiderült az AR készülékről egy izraeli eseményen tartott előadás során.

Milyen eszközökkel képes összedolgozni a HoloLens? Meddig lehet használni? Tényleg olyan lebilincselő élmény? A Microsoft AR fejesének specifikációjáról eddig szinte semmilyen vagy csak homályos információkat kaptunk a csili-vili PR bemutatók mellé. Most azonban néhány konkrétumra is fény derült végre. Például kiderült az izraeli előadásból, hogy az eszköz szinte minden Bluetooth vagy WiFi-alapú kommunikációt használó eszközzel képes kapcsolatba lépni és futtatni akármelyik univerzális Windows 10 appot. Az is kiderült, hogy lehetőségünk lesz összekapcsolni több HoloLens-t a közös élményért, az interneten keresztül.

Az akkumulátor használati ideje vadul fog változni attól függően, hogy mire is használjuk az eszközt. Körülbelül 5 és fél órát bírna a HoloLens egy töltéssel, de ha fokozott igénybevételnek tesszük ki, akkor ez letornázható kevesebb, mint a felére. Más szóval nem fogjuk egész nap viselni a munkában.

Tekintettel arra, hogy még a fejlesztők se kapták meg a maguk verzióját egy darabig még elfog tartani, mire minden részletével tisztába kerülünk a Microsoft VR eszközének működésével. Ráadásul a végleges otthoni verzió jó eséllyel eltérő lesz a fejlesztőknek szánt eszközöktől. De ne aggódjunk, minden bizonnyal az addig megszerzett tapasztalatoknak köszönhetően csak jobb és jobb lesz.