Jump to content

A Taser eddigi legkisebb fegyvere kimondottan civileknek

2016. 01. 20. 16:00

Bár a Taser vállalatot leginkább, mint a rendőrség és biztonsággal foglalkozó cégek ellátója ismerhetjük, valójában azoknak is tudnak segíteni, akik az önvédelmi eszközök iránt érdeklődnek. Az egyik legújabb fegyverük a Pulse például kifejezetten civilek számára lett kifejlesztve.

A Pulse egy kicsi és könnyű önvédelmi fegyver a személyi védelem biztosítására és mindennapos használatra tervezve. A mindössze 13,31 centiméter hosszú és 11,43 centiméter magas kézifegyver a valaha volt legkisebb Taser. Tömege körülbelül 187 gramm és könnyedén elfér egy kisebb kézitáskában vagy akár valakinek a háta mögé rejtve is.

A Pulse ráadásul újratölthető akkumulátorral érkezik. Kapunk egy lézeres célzássegítőt, mellyel 15 méteres távolságon belül teríthetjük le a potenciális támadókat. Továbbá fontos megemlíteni, hogy a Taser azt ígéri, hogy amennyiben önvédelemre kerül a sor és a helyszínen hagyjuk a fegyvert, akkor a készülék helyett ingyen biztosítanak egy újat, ami igazán nemes gesztus tőlük. Ha a fegyver elnyerte a tetszéséedet akár most rögtön megrendelheted. A Pulse ára 399 dollár (körülbelül 115 000 forint), ám majd csak az idei év első negyedének vége felé szállítják ki a most előrendelt darabokat.

(Forrás: engadget.com)