Jump to content

Summon funkcióval érkezett a Tesla Model S 7.1-es frissítése

2016. 01. 13. 12:00

Amikor a Tesla felfedte az Autopilot névre keresztelt félautomata autóvezető rendszert, melyet a Model S autóihoz készített, már lehetett tudni, hogy ez még csak a kezdet. A most kiadott 7.1-es frissítés pedig ezt be is bizonyítja számunkra.

Ahogy a Tesla megígérte, nem kell többé a garázsba mennünk vagy egy nagy parkolóban keresgélni elektromos autónkat. A Model S 7.1-es frissítésével megérkezett az úgynevezett Summon funkció, melynek köszönhetően az autó képes a tipikus parkolóhelyekre gond nélkül beállni és elénk jönni onnan, amikor utasítást kap. Ha nem szeretnénk, többet a garázsba se kell mennünk, hiszen az autó ki és beáll helyettünk. Az új funkció működéséhez 39 láb (hozzávetőleg 12 méter) távolságon belül kell lennünk. Ez némiképp talán korlátozza a funkcióban lelhető örömet, ám vigasztaljon az, hogy soha többet nem kell vackolnunk azzal, hogyan szálljunk ki vagy be a kocsiból, ha csak egy szűk parkolóhelyet találtunk.

Fontos megjegyezni, hogy első a biztonság. Bár a Tesla Autopilot egyre ügyesebb, ám még mindig csak egy félautomata rendszerrel van dolgunk, ezért ne felejtsük el a kormányon tartani a kezünk.

(Forrás: engadget.com)