Jump to content

A Philips visszavonulót fújt a HUE okosizzók ügyében

2015. 12. 17. 10:00

Elkönyvelhetjük akár úgy is, hogy az internet népe ismét győzedelmeskedet, azok után, ami a Philips háza táján történt nemrég. Alig pár napja, hogy a cég bejelentette, hogy a HUE izzókhoz tartozó szoftver támogatását megvonják más gyártók termékeitől, mely hírt azóta néhány fenntartással a Philips visszavonni kényszerült.

A korábbi bejelentés szerint csak a Friends of HUE tanúsítványt megkapó termékeket kívánta támogatni a továbbiakban a Philips szoftvere. Azonban a közlemény akkora port kavart és olyan ellenszenvet váltott ki a nagyközönségből, hogy a cég szerdán visszavonta korábbi szándékát.

Egyrészt szép dolog, amikor látjuk, hogy a nagy cégek igen is hallgatnak a felhasználóik és a közvélemény igényeire, ám a Philips nem véletlen állt elő a bejelentéssel. Mint ahogyan arra most is felhívták a figyelmet, nem minden gyártó minden termékével 100%-osan kompatibilis a szoftverjük. Előfordulhat, hogy az egyes lámpák működésében rendellenességek vagy hibák lépnek fel ezért alapvetően indokolt volt a csak a Friends of HUE tanúsítványt megkapó termékek támogatása. Ennek hiányában kérdéses valóban nyert-e az internet a változtatások visszavonásával, illetve hogy jó fényt vetnek-e a furán működő lámpák a szoftver fejlesztőjére.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József