Jump to content

A Firefox végre 64-bites verzióban is elérhető Windows-ra

2015. 12. 16. 14:00

Bizony mindenki kedvenc tüzes rókája jó nagy kerülőt tett a 64-bites verzióhoz vezető úton. A konkurens böngészők már évekkel ezelőtt megtették, amit a Mozilla csak most lépett meg: nevezetesen végre kiadott egy stabilnak mondott 64-bites verziót hőn szeretett böngészőnkből.

Ahogy a Mozilla tegnapi nyilatkozatából kiderült végre megkaptuk a Firefox 64-bites verzióját. Oké örülünk, van 64-bites Firefox, de jó ez nekünk? A jobb érintőképernyő támogatás például egy pozitívum. De akadnak hátrányok is például a 64-bites verzió nem minden régi Firefox bővítményt támogat ezért lehetséges, hogy aki mindenáron telepíteni szeretné, le kell majd mondania néhány már megszokott funkcióról. Bár ezek a bővítmények az elavult APIT használják, melynek a támogatása 2016-ban amúgy is megszűnik a FIrefoxban.

Tegyük hozzá, hogy a Firefox 64-bites verziója már jó ideje létezik és el is érhető Mac és Linux operációsrendszerekhez, ám eddig nem adtak ki belőle stabil verziót Windows alá. Most végre ez is megtörtént még jobbá és gyorsabbá téve a Mozilla böngészőjét az új hardvereken.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József