Jump to content

Pepper, a robot legújabb munkáját egy vasútállomáson kapta

2015. 12. 13. 12:00

Idővel szinte mindenhol robotokba fogunk futni ez kétségtelen. Ezúttal Franciaországban bukkant fel egy újabb Pepper néven. A kis robot ettől a hónaptól fogva három vasútállomáson fog dolgozni.

Pepper az Aldebaran cég aranyos, humanoid robotja, melynek egyik új feladata egy franciaországi vasútállomásokon segíteni az érkező és induló járatokra igyekvő kedves utasokat. Elsősorban vasúti menetrendi és helyi turisztikai információkat lehet majd tőle kérdezni. Jelenleg - ha úgy tetszik - Pepper próbaidősként tölti be állását, ugyanis csak 2016 márciusáig fogja segíteni az utazóközönséget. A háromhónapos tesztüzem eredményei alapján fogja eldönteni a Francia Nemzeti Vasúttársaság (SNCF), hogy Pepper mennyire megfelelő számukra. Amennyibe pozitív eredményt hoz a kiértékelés, feltételezhetően más állomásokra is telepítésre kerül majd a robot.

Egyébként maga Pepper lesz az, aki megkísérli majd a felhasználói elégedettségének felmérését. S bár a kérdőíveket általában nem szeretik az emberek, talán mégiscsak nagyobb lesz a válaszadási hajlandóság, ha egy kedves, kis robot teszi fel a kérdéseket.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József