Jump to content

A Samsung kivonul az Egyesült Királyság fotós piacáról

2015. 12. 03. 10:00

A Samsung hivatalos közleményben erősítette meg, hogy az Egyesült Királyság területén felhagy a fényképezőgépek és videokamerák forgalmazásával. Hogy miért? A cég a tartós kereslet hiányát okolja a változásokért. A gyakorlatban ez azt jelenti az NX1 és NX500 termékek eltűnnek a boltok polcairól.

A Samsung lépése egyáltalán nem meglepő, ha vetünk egy pillantást a fényképezőgépek piacára. Az okostelefonok egyre jobbak és ma már nem csak az átlag felhasználók, de többé kevésbé a professzionális fotósok igényeit is képesek kielégíteni. A kamera ipar már most is a profi felhasználók felé kényszerült elmozdulni, ahol a csúcskategóriás fényképezőgépek és a DSLR uralkodik. A Canon és a Nikon látszólag jól adoptálta magát a változó piachoz, míg más cégek, mint például a Samsung nehezen tudnak alkalmazkodni. A Samsung készülékei pont az alacsonyabb árkategóriás gépeket jelentették a fényképezőgépek és kamerák piacán, melyet szinte teljes egészében kiváltottak az okostelefonok.

Természetesen ez csak egy régióra vonatkozik és csak egy gyártót érint. Mégis ez egy erős emlékezető, mennyire megváltozott a fotózás és annak eszközei, melyeket az emberek vásárolnak és használnak napjainkban.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József