Jump to content

Megújul a Google Chrome adatforgalom-csökkentő funkciója

2015. 12. 02. 10:00

Fejlesztés érkezik a Google-től az androidos Chrome böngészőhöz. Az adatforgalom-csökkentő funkció eddig is népszerű volt azok körében, akik lassú netkapcsolat mellett is szerettek volna viszonylag gyorsan netezni okostelefonjukról, most pedig még jobb lesz.

A jelenleg is működő adatforgalom-csökkentő funkció bekapcsolása esetén csak az adott oldal megjelenítéséhez feltétlen szükséges adatok kerülnek letöltésre. Ez a gyakorlatban 50%-al csökkenti az adatforgalmat, aminek eredményeként a felhasználók gyorsabban tudnak böngészni.

A mostani fejlesztés annyit, okosít ezen a módszeren, hogy alapból figyeli a felhasználó internetkapcsolatának sebességét. Amennyiben alacsony kapcsolati sebességet érzékel a Chrome, eleve nem tölt be bizonyos adatokat. Ezzel az új trükkel 70%-al tudja csökkenteni az adatforgalmat, amivel lassú internet kapcsolat mellett is kényelmesen böngészhetünk a neten.

Az újítást a Google fokozatosan teszi elérhetővé. Először Indiában és Indonéziában majd később még néhány országban. Amikor elérhetővé válik, elsőként engedélyezni kell majd az adatforgalom-csökkentő funkciót, hogy élvezhessük előnyeit.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József