Jump to content

A HP egy újabb óragyártó óriással áll össze

2015. 11. 24. 16:00

Alig egy hete számoltunk be a HP és a Movado óragyártó cég frigyéről a BOLD Motion okosóra kapcsán. Ennek fényében mondhatjuk, hogy a HP nem vesztegette sokat az időt ugyanis már meg is állapodtak a következő partnerségükről a Titan óragyártó céggel.

Talán néhányan nem is tudják, de a HP-nak két okosórája már kapható is. Az ok, amiért mégsem tűnhetett fel senkinek a HP márka egy órán sem, az igen egyszerű. A cég partnerségeken keresztül gyártatja és tervezteti óráit.

Például az előző évben a tech cég a Michael Bastian tervezőcéggel állt össze melynek eredménye az MB Chronowing okosóra lett. Nem sokkal korábban pedig a Movadoval jelentettek be közös terméket a BOLD Motion-t, amiről mi is beszámoltunk. Jól láthatóan „Engineered by HP” névre keresztelt program melynek keretében HP technológia költözik óragyártó cégekhez nem fog megállni 1-2 készüléknél és a HP nagyon is komoly jelenlétet céloz meg az okosórák piacán.

A Titan és a HP szövetsége kissé furcsa lehet, hiszen vannak híresebb nevek a piacon. Azonban a Titan 15 millió órát ad el évente, ami már elég meggyőző érv lehet mellettük. Annyi szépséghibája mégis van a társulásnak, hogy a Titan alapvetően indiai bázissal rendelkező cég így bármit is adnak ki közösen a HP-val, jó eséllyel indiai és ázsiai piacra készül majd elsősorban.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József