Jump to content

Nexa3D ultragyors otthoni 3D printere: az NX1

2015. 11. 23. 16:00

A Nexa3D is beállt azok sorába, akik Kickstarter projektként futtatnák be terméküket. A fejlesztők tulajdonképpen egy olyan készüléket ígérnek, mely percenként 1 centimétert képes előállítani, mindezt magas felbontással és megfizethető áron. Ez a készülék pedig nem más mint az NX1 névre keresztelt 3D-printerük.

Az NX1 az első 3D printer, mely LSPc (Lubricant Sublayer Photocuring) technológiát alkalmaz. Az új technológia órákról percekre redukálja a 3D nyomtatási folymatot, mely valóban alkalmassá teszi a mindennapi felhasználásra.

Például szeretnénk sakkozni de, hiányoznak a figurák? Semmi gond. Pár perc és egy komplett figura készlet legyártatható a NX1 segítségével.

A fejlesztők ígérete szerint a készülék teljesen új szintre emeli az otthoni nyomtatást. Ha ez nem lenne elég, önmagában egy 3D nyomtató, akkor ezen felül a készüléket felvértezték mindennel, ami csak kellhet (Wi-Fi kapcsolat, öntisztító rendszer, 3D tervező program). Ha felcsigázott a gondolat, hogy lehet neked is egy 3D-printered otthon mindenképp látogass el a hivatalos Kickstarter oldalra, ahol részletes leírást kaphatsz a készülékről és a támogatóknak járó extrákról. Azonban ne feledd, hogy a közösségi támogatásból megvalósuló projektek mindig kockázattal járó befektetések.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József