Jump to content

A Samsung új kamerája szereti a kevés fényt

2015. 11. 21. 16:00

Eleged van a kivehetetlen fényképekből, melyek rossz fényviszonyok közt készültek okostelefonoddal? A Samsungnak alighanem van egy megoldása számodra.

Egy befektetői konferencia során Koreában a telekommunikációs cég egy vadonatúj kamerát jelentett be BRITECELL névvel, mely különösen a sötét körülmények között jeleskedik. A kamera képes fényesebb, élesebb eredményeket produkálni a legtöbb okostelefonos kamerában megszokott formulák hátrahagyásával. Míg az átlag filter bezöldít egyes pixeleket és blokkolja a fényt a szenzoroktól, így sötétítve be a képeket, addig a Samsung a zöld pixeleket fehérre cserélte, melyek több fényt engednek a lencsékhez. Több fény, tehát fényesebb fotók, egyszerű, nem?

A BRITECELL kamerák átlagosan 17%-kal soványabbak a piacon található többséghez képest, így leszámolnak a kifele türemkedő lencsékkel. Ugyanezen a konferencián a Samsung bemutatta a „Smart WDR-t”, mely nagyban hasonlít a HDR-hez abban, hogy a kamera több képet készít és egy szoftver kombinálja őket egy végleges verzióvá, azaz egy stabil, színes fotóvá. A Samsung nem említette, mely termékeiben debütál a BRITECELL, ám a 2016 első negyedében bemutatkozó új Galaxy készülék esélyesnek tűnik.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra