Jump to content

Egyedi lapok akár tömeggyártásban a Raspberry Pi-tól

2015. 10. 28. 14:00

Az egy dolog, ha veszel magadnak egy Raspberry Pi-t, hogy babrálgass vele és az is egy egészen más eset, ha a céget számára rendelsz többszáz darabot. Nem egyszerű ilyenkor az összes példányt igényeidnek megfelelően kézzel átalakítani. Szerencsére azonban, nem is lesz erre szükség hamarosan.

A Raspberry Pi nemrégiben bejelentette, hogy egyesítette erőit az Element14 vállalattal, akikkel közösen egy személyre szabott szolgáltatáson dolgoznak majd, melynek keretein belül akár 3000 darab egyedi gyártású eszközt is rendelhetsz tőlük. A szolgáltatás részeként kérheted a kapcsolati lehetőség felszerelését vagy eltávolítását, az alapforma átalakítását és néhány más változtatást, hogy pontosan olyan mini-PC-t kapj, mint amilyenre szükséged van.

A lehetőség különösen akkor válik hasznossá, ha Raspberry Pi-alapú eszközöket szeretnél gyártani, ám jól jöhet az oktatásban, fejlesztésben és más területeken is, ahol a hétköznapi, készen kapható daraboknál kicsit kilóg a lóláb.

Az Element14 a rendelések leadását követően nagyjából három hét alatt képes megtervezni az egyedi példányokat, melyekre ezután már csak a gyártás és a szállítás miatt kell várnod.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra