Jump to content

Kangaroo: a telefonméretű, fullos Windows 10 PC

2015. 10. 27. 12:00

Bármennyire is kényelmes koncepciónak hangzik a zsebretehető PC, az ötlet általában kényelmetlen keretek közé szorul. Az apró asztali gépekre ritkán fér egynél több port, ráadásul a konnektortól sem szakadhatsz el egy pillanatra sem. Akad azonban egy cég, akiknek ennél jobb ötletük akadt.

Az InFocus csapatának tagjai, akik egyébként projektorok gyártásával kezdték karrierjüket, megalkották a Kangaroo PC-t, mely egy okostelefon méretű, teljes, akkumulátoros Windows 10 asztali számítógép. Az apró gépet munkahelyedre érve elég elővenni a zsebedből, összekötni a perifériákkal, majd legalább 4 órán keresztül kényelmesen dolgozhatsz vele. Az eszköz összekapcsolható akár iPaddel is, amennyiben egy teljesen szállítható összeállításra vágysz. Az InFocus ráadásul a bővítésre is okos megoldást talált ki: a készülékhez egy dokkoló egység is tartozik, melyen egy HDMI és két USB port van, ám a jövőben több hasznos kiegészítő is érkezik hamarosan.

A rendszer erőteljesebb, mint a legtöbb alsókategóriás laptop. A Kangaroo-ban egy Atom x5 processzor, 2 GB RAM és 32 GB bővíthető SSD tárhely dolgozik. Az első példányok már előrendelhetőek a Newegg shopján keresztül 99 dolláros áron, mely összességében hihetetlenül jó ár egy kompakt, mini asztali számítógépért.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra