Jump to content

Koppints a kívácsiskodók orrára a HP újdonságával

2015. 10. 15. 12:00

Ha gyakorta dolgozol zsúfolt helyen, például kávéházakban, akkor ismerős lehet az emberek szüntelen kíváncsisága, hiszen a legtöbben nem bírnak elhaladni melletted úgy, hogy ne vessenek egy kósza pillantást a képernyődre. A HP azonban már dolgozik rajta, hogy ne kelljen zavartatnod magad.

Az állandó kukucskálás és kotnyeleskedés ellen a HP egy vadonatúj fejlesztésen fdolgozik, mely lehetővé tenné laptopjai tulajdonosai számára, hogy nyugodtan dolgozzanak zsúfolt helyeken is. A privát képernyőkön való munkában a cég partnereként a 3M nyújt segítséget.

A duó egy új kijlező fejlesztését tűzte ki célül, mely különböző biztonsági feature-ök segítségével „szükség esetén elektronikus privát megoldásokat” kínálna. Noha a részletekről csak szűkszavúan nyilatkoztak a cégek, annyit azért sikerült kihámozni az infók közül, hogy a jövőben a HP notebookjain a feature valamilyen ki- és bekapcsolható formában valósulna meg aszerint, hogy éppen otthonod kényelmében vagy az irodai tömegben dolgozol-e.

Sajnos még egy darabig várnod kell, míg a privátszférát védő találmány a piacon is megjelenik, ám a HP ígérete szerint valamikor 2016 közepén már beszerezheted a fejlesztéssel felszerelt új laptopokat.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra