Jump to content

Debütált a Swatch fizetésképes órája

2015. 10. 15. 10:00

A Swatch bejelentése szerint már dolgozik egy mobil fizetési lehetőségekkel rendelkező órán, melynek fejlesztéséhez kínai bankokkal működik együtt. A Bloomberg híradása szerint az óra széles körben lesz használható NFC chipjének hála, mely a számlap mögött bújik meg.

Az óra Swatch Bellamy néven 2016 januárjában jelenik meg keleten és 580 kínai jüanba kerül majd, mely 25 000 forint körüli összegnek felel meg. Az európai és amerikai kiadás nem sokkal később követi az első megjelenést. Arra egyelőre nem fogadnánk, hogy a viszonylag olcsó készülék hatalmas népszerűségre tesz szert, hiszen nem ez az egyetlen alapszintű óra fizetési opciókkal, sőt egyes bankok különálló NFC egységei segítségével is pótolható az eszköz legfontosabb feature-je.

A bejelentéskor a Swatch vezérigazgatója, Nick Hayek bemutatta, mennyire mertek a designerek elkalandozni a hagyományos Swatch stílustól, ám a külsőségeknél jóval szokatlanabb, hogy az óra nem a cég otthonában, Svájcban jelenik meg elsőként. Hayek szerint a keleti kiadás legfontosabb oka, hogy a svájci bankok nem siettek nyitni a technológia fele, így a Swatch fürgébben reagáló partnereket keresett.

Kíváncsian várjuk, hogy a cég végül a további funkciókra vagy a tartós akkura helyezi-e majd a hangsúlyt, ám valószínűleg egyik területen sem számíthatunk egetrengető újdonságokra.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra