Jump to content

Közösségi támogatással a Blocks moduláris okosórájáért

2015. 10. 14. 16:00

Egy hosszú, hosszú fejlesztési folyamat eredményeként a Blocks végre viszonylag közel jár ahhoz, hogy piacra dobhassa moduláris okosóráját. A cég most, mint sokan mások, a köz támogatását kéri a szükséges utolsó lökethez.

A kezdeményezés egy Kickstarter kampányt indított a személyre szabható okosóra számára. Amennyiben a támogatók legalább 195 dollárt küldenek az a cégnek, megkapják az alap órát, mely kompatibilis Android eszközökkel és a iPhone-okkal, míg feature-jei között a sztenderdnek számító tevékenységkövetés, notifikációk és hangvezérlés szerepelnek. A dolgok akkor kezdenek érdekesek lenni, ha valaki legalább 250 dollárt áldoz az ügyért. Ennyiért támogatóként már legalább 4 modult további kapsz, melyek extrákkal szerelik fel a készülék. A modulok jobb fitnesz szenzoroktól a GPS–en keresztül mobil fizetési lehetőségekig számos feature-t tartalmazhatnak. A projekt célja, hogy fogyasztóik olyan okosórát kapjanak, amilyet szeretnének, nem pedig olyat, amilyet a gyártók jónak látnak.

Amennyiben minden a Blocks tervei szerint alakul, úgy az első órák 2016 májusában érkeznek. A cég jövője ígéretesnek tűnik. A sikeres kampányt követően a Blocks máris tervezi következő modulok fejlesztését, melyek többek között ujjlenyomat-olvasóval és pár egyébbel egészítenék ki az órát, míg később arra is szeretnének lehetőséget biztosítani, hogy más vállalatok is készítsenek modulokat az órához olyan funkciókkal, melyek nekünk talán eszünkbe sem jutnak.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra