Jump to content

Surface Pro 4: borító billentyűzettel

2015. 10. 09. 12:00

A Surface Pro 4 kiegészítőinek során még nem rágtuk teljesen végig magunkat a dokkoló állomás és a toll bemutatásával. A Microsoft bejelentései közt szerepel a teljes mértékben felújított a Surface 4 Pro Type Cover is, mely jobb gépelési élményt biztosít valamint ujjlenyomat-olvasót és nagyobb trackpadet tartalmaz.

Kezdésként eláruljuk, hogy a cég a Surface Pro 3 felhasználóiról sem feledkezett meg, hiszen az új billentyűzet kompatibilis a korábbi modellel. Előnye azonban elődeivel szemben, hogy vékonyabb és könnyebb, mint felmenői, míg a Surface Pro 4 szintén 9,1 miliméterről 8,4 miliméterre karcsúsodott. A végeredmény egy szinte papírvékony laptopszerű gép.

A billentyűk halkabbak, mint valaha és nagyobb hely van köztük, így az összességében javított élmény talán már azoknak is a szívébe lopja magát, akik eddig nem kedvelték a Surface Pro 3 némiképpen sutára sikerült klaviatúráját.

Ami a trackpadet illeti a Microsoft azt ígéri, a cég eddigi „legprecízebb üveg trackpadjét” kapod, mely 40%-kal nagyobb a legutóbbi modellen találhatónál és akár ötpontos multitouch érintést is képes kezelni. Az ujjlenyomat-olvasó egy opcionális extra ezeken felül, ám az Egyesült Államokban szerezhető csak be a plusz biztonságot szavatoló változat.

A Surface Pro 4 saját előrelépéseivel kombinálva a 130 dolláros (35 000 Ft) kiegészítő, mely megjelenésétől hat színben lesz megvásárolható, igazi laptopként is tökéletesen funkcionál. Az első készülékek és kiegészítők október 26-án érkeznek.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra