Jump to content

Ívesen újult meg a Microsoft Band

2015. 10. 08. 12:00

Rémlik még a kellemetlenül tömbszerű, csúnyácska fitnesz pánt, melyet a Microsoft tavaly Band néven adott ki? A készülék visszatért, ám ezúttal jóval pofásabb külsővel, fém részekkel és kényelmes, ívelt kijelzővel próbál magának vásárlókat szerezni.

Az új Band egészen csinosra sikerült, főleg ha a tavalyi kényelmetlen, fura első generációhoz hasonlítjuk. A második kiadásból sem veszett ki a fitnesz feature-ök hada, így az mindennel rendelkezik, amivel elődje a GPS-től, a szívritmusmérőn keresztül az alvás- és kalóriakalkulátor opciókig, míg az edzéstervek jobbak, mint valaha. Az új trükkök közé a barométer (szintkülönbség mérésre), a golfozók lendítését mérő szenzor, a Cortana mélyebb integrációja és a test által maximálisan felvehető oxigén mennyiségét mérő eszköz tartoznak.

A második Band ezzel egyike a csúcskategóriás fitnesz kütyüknek, hiszen a Microsoft az okosórákra jellemző feature-ökkel sem spórolt. A cég új partnerei közt olyan nevek szerepelnek, mint a Starbucks, a Uber, a Facebook, a Runkeeper és a Lose It, melyek azt ígérik, több hozzájuk kapcsolódó, praktikus funkciót is kap a Band. Mi a helyzet az új, ívelt kijelzővel? A felületet Gorilla Glass 3 borítja, mely újraoptimalizált érintésvezérlést kapott a cégtől.

Összesszégében tehát egy nagyon szilárd előrelépésről van szó az első prototípusszerűre sikerült megjelenéshez képest. A Band először október 30-án kerül a külföldi boltok kínálatába 250 dolláros alapáron.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra