Jump to content

Android Wear és LTE: LG Watch Urbane 2.0

2015. 10. 01. 16:00

A mai nap folyamán az LG lerántotta a leplet nem csak a V10-es telefonról, de legújabb okosórájáról, a Watch Urbane 2nd Editionről is. Akárcsak az első modell, az új széria is kerek kijelzővel érkezik, ám ezúttal szerény mezőnyverő extrát jelent az LTE.

Míg a Watch Urbane első kiadása nem volt semmilyen területen sem igazán jelentős, addig az új generáció legalább egy ponton úttörőnek bizonyul. Ez az első készülék, mely az Android Wear platform mellett beépített LTE opcióval rendelkezik, így lényegében megszabadít attól a nyűgtől, hogy telefonodat mindenhova cipelni kelljen. Kivételesen ez egy olyan feature, mely az Apple Watch-ból is hiányzik.

Az LG-nél ez előtt a webOS-alapú Watch Urbane LTE készülék már rendelkezett ilyen képességekkel, sőt a Samsung Gear S tudományából sem hiányzott a dolog, ám az utóbb említett Tizennel működött. Az Android Wear készülékek körében azonban a második generációs Urbane lesz az első, mely az LTE lehetősége mellett élvezi a platform olyan előnyeit is, mint a számos alkalmazás.

Az 1,38”-os, 480x480-as felbontású P-OLED kijelző mögött egy 570 mAh-es akku dolgozik, mely az LG saját állítása szerint a Power Saving Mode segítségével, energiatakarékosan simán kihúzza az egész napot. A kiadásról és az árról egyelőre nem sok hírrel szolgálhatunk, ám annyi biztos, hogy a készülék először az USA-ban és Koreában jelenik meg.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra