Jump to content

Google Pixel C tablet – válasz a Surface-re

2015. 09. 30. 10:00

A Google friss bemutatója során talán leginkább az idei Nexus telefonokat vártuk, ám a cég, ha nem is teljesen meglepetésként, de előrántott még egy igazi adut a kabátujjából: ismerkedjünk meg a Pixel C-vel, mely az Android hivatalos válasza a Microsoft Surface-re.

A 10,2”-os Android Marshmallow eszköz az első olyan tablet, melyet teljes mértékig a Google műhelyében terveztek nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy méltó kihívót állítsanak a Microsoft Surface sorozata és az Apple iPad Pro elé, melyek nem csak csúcskategóriás tabletek, de megfelelő kiegészítőkkel félig-meddig laptopok is.

Jelen esetben egy opcionálisan választható okos, Bluetooth billentyűzet (149 dollár) teszi lehetővé a Pixel C dokkolását, ha nagyobb produktivitásra vágysz. A billentyűzet használaton kívül a tablet hátuljára pattintható, míg összecsukott állapotban tölti az eszközt. Akárcsak a hasonló alapötlet mentén készült rokona, a Chromebook Pixel, a Pixel C is rendelkezik USB Type-C-vel és akár az egyik új Nexus telefonnal is megoszthatja akkuja töltöttségét.

Ahogy azt már biztosan sejted, az elegáns, karcsú, anodizált alumínium külső igazi bestiát rejt. A Shield TV-ből már ismert NVIDIA Tegra X1 chip mellé egy extrafényes (500 nit), 308 ppi-vel rendelkező képernyő jár.

A Google egyelőre szerényen hallgat a Pixel C elérhetőségéről, ám úgy sejtjük, még karácsony előtt találkozunk vele a boltok polcain. Az árak előreláthatóan 500 dollár körül mozognak majd a 32 GB tárhellyel rendelkező változat esetében, míg a 64 GB-os kiadásnál 600 dollárnál is többre kell számítanod.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra