Jump to content

99 dollárért érkezik a Samsung Gear VR novemberben

2015. 09. 25. 16:00

A Samsung az ideje év elején kezdte meg VR headsete, a Gear VR revízióját „Innovator Edition” címke alatt, mely jelezte, hogy a hardver még nem egészen áll készen a fogyasztói közönség előtt való szereplésre. A mai napon azonban lezárult ez a szakasz.

Az Oculus Connect 2 fejlesztői konferencián Los Angeles-ben a Samsungtól Peter Koo bejelentette, hogy a megújult Gear VR barátságos áron, 99 dollárért jelenik meg először az Egyesült Államokban novemberben, még éppen a Black Friday vásárlási láza előtt. A globális kiadás ezt nem sokkal később követi.

A virtuális valóság azonban ezzel még nem vált egészen tömegtermékké. Az új készülék egyelőre csak a Samsung 2015-ös zászlóhajóival szuperál. Ez a Samsung Note 5, a Galaxy S6, a Galaxy S6 Edge és a Galaxy S6 Edge + sorát jelenti.

A hardver 22%-kal könnyebb elődjénél, így Koo szerint kényelmesebb hosszú ideig viselni. Emellett a touchpad kapott még átgondoltabb designt, ám Koo nem sokat beszélt a változások pontos természetéről. Kíváncsian várjuk, hogy végre kipróbálhassuk a készüléket annak magyarországi megjelenésekor.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra