Jump to content

Omate: okosóra Lollipoppal és telefonhívásokkal

2015. 09. 22. 10:00

Kis túlzással mondhatjuk, hogy egy ideje vár a világ arra, hogy a hordható kütyükre specializálódott cégek, mint az Omate kreáljanak valamit, amin Android 5.1 fut. Ha nem is feltétlenül fordult meg a fejünkben, hogy milyen jó lenne egy ilyen ketyere, akkor is van azonban okunk örömmel fogadni a megjelenést.

A hírek a hívásképes TrueSmart+ megjelenését igazi szenzációként közölték, ahol külön hangsúlyt kapott az óra Lollipop ízesítése. A cég a Facebookon jelentette be a TS+-ot, melynek kicsivel olcsóbb testvére októberben jelenik meg, míg a frissen bemutatott készülék novemberben jön. Az órák külföldi ára 169 és 149 dollár. Furcsa módon még a drágább modellből is kimaradt a beépített kamera, mely jelen volt elődjén, ám az Omate megígérte, hogy egy következő TSi darabon ez is szerepel majd.

Ami nem hiányzik a TS+ pakkjából cserébe az a divatos gumipánt, mely kétszeres munkát végez óraszíjként valamint WiFi, 2G és 3G antennaként. A kijelző 1,54”-os 320x320-as felbontással, míg az előző Android 4.4-es TSi kiadás 240x240-es produkált ugyanekkora területen. Az előrendelés szeptember 22-én indul és Halloween idejére ér véget (október utolsó napjai).

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra