Jump to content

Az iOS 9 máris fenn van az Apple eszközök felén

2015. 09. 22. 16:00

Az Apple ugyan komoly küzdelmet folytatott az iOS 8 esetében, melyre valahogy nem akartak rákapni a felhasználók, ám korántsincsenek most ilyen gondok végre az iOS 9 esetében, mely máris a cég mobil eszközeinek felén fenn van.

Az iPhone-ok gyártója a mai napon jelentette be, hogy az összes iOS készülék több mint 50%-ra máris telepítették a szoftver legfrissebb kiadott verzióját kevesebb, mint egy héttel az után, hogy az megjelent. Ez az eddigi leggyorsabb adoptáció a platform történetében Cupertino szerint. Emellett a tempó az Androidot is maga mögé utasítja, ahol egyelőre csak a felhasználók 21%-a ténykedik Lollipoppal. Úgy látszik, az Apple sikeresen szervezte át stratégiáját, melynek célja az iOS 9 gyors elterjesztése volt.

Az Apple-nek természetesen van néhány frissítésbarát előnye az Androiddal szemben, melyeket már mindenki ismer. A kevesebb modell és az operációs rendszer valamint a hardverek egyidejű kezelése ezúttal jó hatással volt az operációs rendszer generációváltására.

A cég úgy döntött, továbbra támogatja is a négyéves iOS készülékeket, mint az iPhone 4s és az iPad 2.

Szintén pozitívum, hogy a frissítés mérete jócskán karcsúbb lett, mint korábban volt, így a 8 GB és 16 GB tárhellyel rendelkező készülékek tulajdonosai is fellélegezhetnek. Nem kell végre kipurgálni egy rakás médiát és alkalmazást, hogy helyet csináljanak az iOS 9-nek.

A gyors váltási ráta az iOS 9-cel érkező értékeket is jól tükrözi, melyek ugyan hiányolják a forradalmiként beharangozott húzó feature-öket, mégis általánosságban kellemesebb felhasználói élménnyel szolgál.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra