Jump to content

A Dell új XPS 12-je a Microsoft Surface kihívója lehet

2015. 09. 13. 13:00

Miért egyezett ki a Dell a Microsoft Surface Pro-val, ha nem tudott egy ekvivalens versenytársat kiállítani? Hát ezért. A Giga állítása szerint kiszivárgott az újjászületett XPS 12, mely az átalakítható laptop design helyett a Surface tablet-plusz-billentyűzet kombóját részesíti előnyben.

A Dell úgy látszik, a Lenovo-hoz hasonlóan gondolkodik idén és versenyre kel a Microsoft kettő az egyben eszközével. No nem mintha szimpla klónról lenne szó. Az XPS 12 a pletykák szerint színhű 4K érintőképernyővel és az XPS 13 során megismert kerettel rendelkezik. Emellé jár egy Thunderbolt 3 port, melynek hála egy sor más készüléket dokkolhatsz egyetlen kábel segítségével, sőt egy 8 megapixeles hátoldali kamera is bekerült a csomagba.

Egyelőre nem esett szó a készülék áráról. A 4K és a Thunderbolt máris azt sejtetik, hogy az XPS 12 nem lesz olcsó, ám az árat nagyban befolyásolhatja a processzor, mely valószínűleg a Core M vagy az alacsony fogyasztású Core i szériákból kerül ki. Szintén meghatározó különbség lehet az egyes modellek árazása során a belső tárhely.

Jóval többet tudunk azonban az XPS 12 megjelenéséről. Az eszköz a híresztelések szerint októberben érkezik éppen időben, hogy kihívja a Surface Pro-t párbajra.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra