Jump to content

Szeptember 30-án rajtol az OS X El Capitan

2015. 09. 11. 13:00

Az Apple legújabb asztali OS upgrade-je, El Capitan becenévvel a cég menetrendje szerint szeptember 30-án érkezik, jelentette be Cupertino egyik szóvivője.

Az El Capitan mintha csak frissítés lenne a frissítésben: az operációs rendszer névadó vonulata a Yosemite része, melyről a korábbi OS verzió a nevét kapta, míg a vele érkező újdonságok kisebb, ám roppant hasznos igazítások lesznek.

Az El Capitan egy új, osztott képernyős nézetet tesz lehetővé, sőt változtat az emailek és applikációk menedzselésén is, új drag-and-drop opciókkal teszi teljesebbé a Notes-ot, frissítéseket hoz magával a Safari és a Maps alkalmazásokhoz és most még csak a fontosabb pontokat említettük.

Akik júniusban már találkoztak a fejlesztői builddel, egyetértettek többé-kevésbé abban, hogy az újdonságok kellemesek, ha nem is forradalmiak: „egyszerűen nincsen az upgrade-ben egy igazi gyilkos feature. Ennek ellenére amilyen kicsinek tűnik néhány változtatás, olyan jó, hogy van és őszintén szólva sok esetben ténylegesen hasznos is.” írta az Engadget.

Nincs más hátra, mint megvárni a szeptember végét, hogy rátehessük a kezünket az El Capitanra.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra