Jump to content

Máris rajongunk a Wena Wrist koncepcióért!

2015. 09. 07. 14:00

Ez az az okosóra, amit a luxusmárkáknak csinálniuk kéne! A Sony IFA kiállítása mellett a cég néhány alkalmazottja egy szerény saját standon mutatta be mellékprojektjük ötletes eredményét, a Wena Wristet, mely azóta sikeresen megkapta a közösség támogatását is a Sony First Flight platformján.

Az okosóra első ránézésre a lehetséges legbutább, legalábbis ami az órakészüléket illeti, ám mégsem egy alacsonykategóriás darabról van szó.

A Wena csapatának ötlete mellé a Citizen gyártotta az órát, ám a szimpla készülék csak a másodhegedűs szerepét tölti be a nagy egészben. A technológia, azaz egy NFC chip (a japán FeliCa standard támogatásával) a szíjban csücsül, ahonnan a mobilfizetési lehetőségektől, a pedométeren át a különböző tevékenységek monitorozásáig sok mindent végez. Eközben a csatt vibrál és különböző színekben világít notifikációk érkezésekor.

Az újdonságot tehát a megközelítés jelenti, mely lehetővé teszi, hogy az okosórák kulcsfunkciói bármilyen fémszíjhoz illő óraszerkezethez csatlakozzanak. Meglepő, hogy a luxusórák gyártói még nem próbálkoztak hasonló dologgal, hiszen méregdrága darabjaik mellé ideális kiegészítő lenne egy pár okosfunkciót beillesztő szíj.

A projekt még csak gyerekcipőben jár, ám máris akad néhány jókülsejű prototípus. A Wena csapata a az ál-okosórát valamikor jövő év elején szeretné útnak indítani Japánban mielőtt a globális megjelenésen gondolkodnának. Az Androiddal való kompatibilitás szintén a jövő zenéje, ám ennek ellenére is szívből drukkolunk az ötletnek!

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra