Jump to content

Acer Revo: a PC-s Project Ara

2015. 09. 06. 10:00

Az Acer az IFA 2015 során jelentette be a Revo Build M1-601-et, mely extrém kicsi és moduláris Windows 10 PC-ként szeretne hódítani a piacon, köszönhetően személyre szabható, bővíthető, könnyen összeállítható és alakítható jellegének.

A szuperpici méret annyit tesz: a Revo mindössze 125 négyzetmiliméteres alapterületet igényel. Processzorkérdésben alacsonyabbkategóriás Intel Pentium és Celeron chipekből áll a kínálat. Az alap 32 GB tárhely 500 GB-ig, sőt 1 TB-ig is felsrófolható, melyhez a merevlemez a kicsinyke torony tetején csücsül majd. A blokkokat mágnesek és pogo tűk tartják össze, mintha csak Duplo tornyot építenél.

A hardver körülbelül a Razer Project Christine-jének kevésbé izgalmas változatának tűnik, mely szintén azzal igyekezett megnyerni a közönséget, hogy egyszerűen cserélhető alkatrészeket ígért a számítógép néhány évente szükséges „felfrissítésének” megkönnyítésére.

Az Acertől Eric Ackerson elárulta a fejlesztés még a korai fázisban jár, ám a szeretnének többféle videókártyát és jobb processzorokat is kínálni majd induláskor. Jelenleg egyszerre öt blokk használható biztonsággal, így különösebben erőteljes gépet nehéz összeállítani.

A PC-ről több részletet egyelőre nem közöltek, ám már tudjuk, hogy Európában és a Közép-Keleten októbertől elérhető lesz a boltokban a Revo 200 eurós alapáron, míg Kínában decemberben rajtol nagyjából ugyanennyiért.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra