Jump to content

A Chrome kevésbé lesz erőforrás-éhes

2015. 09. 04. 13:00

A Chrome versenytársaival szemben elsősorban gyorsaságot tud felmutatni, ám ezért némi árat kell fizetned. A webböngésző hírhedten mostohán bánik az erőforrásokkal, főleg amikor már egy tucat lapot tartasz megnyitva. A Google azt ígéri az új verzió barátságosabb lesz, ráadásul az akkut sem meríti majd olyan drasztikusan.

A következő frissítés egy kicsit lefarag a Chrome problémáiból. Az igazítások közt szerepel, hogy csak a legutóbb használt oldalakat frissítgeti majd a böngésző, amint észreveszi, hogy géped kissé fogytán van az erőforrásoknak. Emellett a Chrome innentől azt is tudni fogja, hogy egy oldal éppen elfoglalt, sőt a szabad processzorciklusok alatt igyekszik memóriát takarítani maga után. Szerény bónusz emellett, az automatikusan lejátszott Flash reklámok és a hasonló szemetek szüneteltetése a passzív oldalakon.

Mindezzel a memóriafelhasználás tekintetében nagyjából 10%-ot sikerül spórolni, míg a Gmail oldal teljes 25%-ot faragott a korábbi számokból. Az alábbi videó ékes bizonyítékként szolgál az előrelépésről. Mountain View az új feature-ök érkezését a következő hetekre ígéri.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra