Jump to content

Samsung SleepSense: kütyü álomszuszékoknak

2015. 09. 03. 13:00

A Samsung egy új alvásnaplózó rendszert mutatott be a nap folyamán SleepSense néven. A megszokott készülékekkel ellenben azonban nem kell semmit sem a csuklódon vagy bárhol máshol viselned, ha ez tartott vissza a hasonló eszközöktől. A SleepSense tevékenységét a lepedő alatt is képes végezni.

A lapos, kissé diszkoszalakú kütyüt elég a matracod alá csúsztatni, akárcsak a Withings vagy a Misfit hasonló rendszerét. A SleepSense ezt követően naplózza a szívverésedet, légzésedet és mozgásodat alvás közben, melyet állítólag 97%-os pontossággal képes művelni. Az információkat okostelefonod egy alkalmazásába továbbítja, ahol egy „saját alvási számot” kapsz, melyet hét különböző faktoron alapul beleértve a teljes alvásidőt, a felébredések számát és a REM fázisban töltött idő százalékos arányát is a képletbe. Nem mintha az egyébként is problémákkal küzdőknek még egy számszerű értékelésre lenne szüksége, hogy tudják, rosszul alszanak.

Az applikáció azonban „szakértői tanácsokkal” is ellát, melyek a Harvard hozzáértőitől származnak. A javaslatokba beletartozik a táplálkozás, sportszokások és néhány egyéb rutin megváltoztatása.

A SleepSense jól együttműködik a Samsung SmartThings IoT otthoni automatizációs rendszerével. Amennyiben a készülék érzékeli, hogy elaludtál, lekapcsolja a világítást, a tévét és lejjeb veszi a légkondit is, ha beállítod. A dolog ugyan nagyon jól hangzik, ám egyelőre csak a koreai megjelenés biztos, ahol a SleepSense idén debütál. Az amerikai és európai kiadás még várat magára, csakúgy mint az eszköz megítélését nagyban befolyásoló ár.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra