Jump to content

Samsung Gear S2: klasszikus forma Tizennel

2015. 09. 01. 16:00

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Samsung egy új okosóra érkezésére utalgat. A két hete beharangozott óra végre Gear S2 néven hamarosan bemutatkozik a berlini IFA mobilbejelentésektől hangos forgatagában.

A készülék még kisebb, mint vártuk. A korai kiszivárgott infók egy 1,65”-os, 360 x 360-as kijelzőről szóltak, ám kiderült, csak a felbontást találták el. A Gear S2 átmérője mindössze 1,2”, bár emellé nem túlzottan karcsú a maga 11,4 miliméteres vastagságával, ami egy fokkal vaskosabb, mint a Huawei saját divatos darabja.

Ahogy azt már említettük a névből nem véletlenül hiányzik a Galaxy, melyet a Samsung az androidos eszközök jelölésére használ. A Gear S2 Tizennel jelenik meg Android Wear helyett, így nem kerül a „Google-által-jóváhagyott-tucat-kacat” kosárba. Ezt az állítást a forgatható órakeret még tovább erősíti, melyet valószínűleg az alkalmazások váltogatására illetve a fotókon való zoomolásra használhatunk majd. Mindemellé adjunk még egy 1 GHz-es, kétmagos processzort és NFC rádiót, mobilfizetési lehetőséget (Samsung Pay?), aztán máris egy izgalmas készülék áll előttünk.

Természetes a Gear S2 felkészült a vásárlók különböző igényeire. A szimpla ezüstös kiadás mellett akad sötétszürke variáns is hozzáillő pánttal. A modellek közt van 3G-barát és eSIM-mel rendelkező darab is, mellyel akár a csuklódról is indíthatsz telefonhívást (a dolog hátulütője mindössze a vastagság enyhe növekedése). Ha esetleg divatszenvedélyedet ez sem elégíti ki, ajáljuk figyelmedve a Samsung Classic designját, mely fekete kerettel és fekete, bőr szíjjal igyekszik mutatós kiegészítőként viselkedni.

Arról sajnos nincsenek híreink, hogy melyik modell, mennyibe kerül majd, ám reméljük, még az IFA ideje alatt minden kiderül.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra