Jump to content

Kompatibilis lesz az Android Wear az iPhone-okkal

2015. 09. 01. 10:00

A pletykák igazolást nyertek: a Google hivatalosan is bejelentette az Android Wear iPhone támogatását, bár egyelőre akad egy-két buktató. Csak legújabb, azaz legalább iOS 8.2-t futtató készülékekre vonatkozik az újdonság.

Az újjonan támogatott készülékek listájába tehát bekerült minden iPhone 5 vagy annál újabb eszköz, mely ezt követően kompatibilis a frissebb Android Wear órákkal. Jelenleg ezutóbbi kategóriába az LG Watch Urbane tartozik egyedül, ám hamarosan az ASUS, a Motorola és a Huawei új darabjai is csatlakoznak hozzá.

Ami a régebbi órákat illeti, az iOS app nem fog rajtuk működni a legfrissebb Android Wear hiányában. Ennek ellenére nem hivatalos megoldás még születhet a problémára.

Az Android Wear iOS-es változata nagyjából úgy működik majd, mint az Android telefonok esetében. Érkeznek notifikációk az összes Google szolgáltatásból, mint a Gmail, Google Calendar és Google Now, sőt az Apple Calendar, a Google Fit, az időjárást előrejelező app, az ébresztő óra, a Translate és pár thir-party app is küldhet jelzést. Az óra felületét ugyanúgy változtathatod, mint az Android app esetében. Az alkalmazások külön installálást nem igényelnek, beépítetten részei az iOS appnak. Az iPhone-odra érkező egyéb figyelmeztetéseket szintén megkapja az óra, ám a szinkronizálás még nem működik a legtöbb harmadik fél által gyártott app esetében.

Ha tehát iPhone-tulajként eddig a készülékedhez párosítható órák limitált kínálata zavart csak, itt az ideje, hogy szétnézz az újabb Android Wear darabok között.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra