Jump to content

Egyszerre több nyelven ellenőriz a Chrome

2015. 08. 22. 10:00

A Google egy vadonatúj feature-rel bővíti a Chrome tárházát, mely nagyban megkönnyíti a kétnyelvűek számára a boldogulást: a böngésző hamarosan egyszerre több nyelven is képes lesz megtalálni az elírásokat.

A fejlesztők közül, François Beaufort mutatta be az újdonságot, miszerint a Chrome nemsokára képes lesz párhuzamosan több nyelven is keresni az elgépeléseket, akár egy dokumentumon belül is, így nem kell kétnyelvű szöveg esetében a piros, hullámos vonalakat nézni folyamatosan. (Végre vége a hunglish szövegekben felbukkanó folyamatos hibajeleknek!)

Ez a feature az Android SwiftKey-nek már régóta része. A dolog különösen akkor jön jól, ha anyanyelvedtől eltérő nyelven szeretnél valahol kommentelni vagy blogger rendszereket használsz több nyelven, mint a WordPress.

A feature már elérhető a kísérleti Chromium Canary böngészőben Windows, ChromeOS és Linux kiadásban, ami általában arra utal, hogy hamarosan a fogyasztóknak szánt konstrukcióba is bekerül. A Mac-es Chrome pedig az OS X nyelvi beállításait használja egyébként is. Az alábbi kép mutatja, hogyan is néz ki majd a dolog akcióban:

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra