Jump to content

Android Wear frissítés: életre kelnek a watch face-ek

2015. 08. 21. 12:00

Akik máris beszereztek egyet a Google Android Wear rendszerével működő okoskütyük közül, azok a héten egy jókora frissítéssel gazdagodnak. Az update többek között elérhetővé teszi az Android Wear felhasználói számára az interaktív órafelületeket.

Az új watch face felületektől egy érintéssel kérhetsz több infót vagy gyorsindíthatsz egy alkalmazást.

A frissítéshez három újonnan bemutatott interaktív face is jár. Közülük az első a Bits, mely az időt középen mutatja és kis körökben körülötte különböző infőkat ad, mint az olvasatlan emailek száma, a következő meeting ideje vagy a kinti hőmérséklet. Az Under Armour felület ezzel szemben a fitnesszmániákusoknak készült, így különböző ehhez kapcsolódó statisztikát mutat, majd egy érintéssel aktiválhatod a lépésszámlálást, a kalóriakalkulációt vagy a megtett távolság követését. Az utolsó most megjelent face a Together, mely a teljes felületet a megosztásnak rendeli alá. Legyen szó doodle-ről, emojiról, tevékenységekről, fotókról vagy bármi másról, innen bármit megoszthatsz szeretteiddel (kicsit Apple Watch-szerűen hangzik, nem?).

További újdonság, hogy a Google Translate pár sepregető mozdulattal elővarázsolható a menüből. A Bits, az Under Armour és a Together felületek már elérhetőek a Play Store-ban.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra