Jump to content

A VAIO visszatér a világpiacra

2015. 08. 19. 16:00

Amikor a Sony bejelentette, megszabadul PC részlegétől, sokan sajnálkoztak a prémiumkategóriás, bár kissé rosszul fogyó VAIO sorozat távozásán. A kivált cég azóta Japánban újjászületett és a visszatérésre készül.

A Japánba költözött, átalakult VAIO kevesebb PC modellel kezdett - eleinte mindössze kettővel - és nagyon szigorúan tartotta magát a „Made In Japan” politikához, melynek értelmében minden az országban zajlott a tervezéstől a gyártáson keresztül az értékesítésig.

A cég most elérkezettnek látja az időt arra, hogy újabb eszközeit anyaországán kívül is elérhetővé tegye, így a VAIO Z Canvas laptopok októbertől beszerezhetőek lesznek online és a Microsoft boltjaiban az USA-ban. Az árak 2200 dollárnál (620 000 Ft) kezdődnek és a specifikációk függvényében kúsznak felfele.

Egy a Wall Street Journalnak adott interjúban Yoshimi Ota vezérigazgató elárulta, hamarosan karcsúbb laptopok is érkeznek. Ota emellett arról is beszélt, hogy a VAIO a jövőben szeretne a kommunikációs eszközök, a viselhető kütyük és kissé talán furcsa módon a mesterséges intelligencián alapuló gyári automatizálási rendszerek felé nyitni, sőt saját robot sorozatot is terveznek.

Forrás és fotó: engagdet.com
Írta: Ambróz Nóra