Jump to content

Android M, mint Marshmallow

2015. 08. 18. 14:00

Ahogy az megszokott az legfrissebb Android verzió névadója ismét egy édesség, a mályvacukor, azaz Marchmallow. A Google hagyományaihoz hűen ezúttal is egy új szobor felavatásával tette közzé a hatodik Android kiadás keresztelőjét.

Máris egy jókora sor édesség és desszert fordult elő az Androidok névadói közt: Lollipop, KitKat, Jelly Bean, Ice Cream Sandwich és még sorolhatnánk. Most végre a rejtélyes „M” kezdőbetűről is kiderült, miféle finomságot választott a Google. A bejelentést, mint szokásos a hatodik kiadás esetében is a cég főhadiszállása előtt, Mountain View-ban egy új szobor leleplezésével ünnepelték. A „tökéletesítésre és minőségre” koncentrált Android M becsületes neve tehát Marshmallow.

A 6.0 noha még nem érhető el a fogyasztóközönség számára (egy előnézet már megjelent júniusban), a cég máris arra bátorítja a fejlesztőket, hogy essenek neki alkalmazásaik update-elésének az új SDK-val és a „csaknem végleges” előnézettel dolgozva.

A név túlzott meglepetést nem okozott. Az Engadget rengeteg cukros finomságot felsoroló tippelős szavazása során a voksolók 37%-a sejtette előre a keresztelő eredményét.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra