Jump to content

Okosgyűrű az Omate-től az Egyetlen Egynek

2015. 08. 12. 13:00

Noha az Apple, az Olio és az Opening Ceremony is kísérletezik különböző prémium anyagokkal az okosórák területén, más hordható eszközök nem kaptak eddig ilyen jellegű figyelmet. Tegnap azonban az Omate és a francia divat Emanuel Ungaro-ja bemutatta az Ungaro gyűrűt a hiány pótlására.

Az Ungaro gyűrűt erős „okosnak” nevezni, hiszen 500-2000 dolláros árcédulája ellenére mindössze egyetlen notifikációt képes közvetíteni. Mire fel akkor a prémium kategória? Az olasz műhelyekben kimunkált gyűrűk 18 karátos aranyból vagy ezüstből készülnek és öt különböző ékkő választható díszükként: kék topáz, opál, ónix, zafír és rubint.

Ami az „okos” részt illeti, a gyűrű összeköthető iOS okostelefonoddal (az Android támogatás 2016 első negyedében érkezik) Bluetooth LE-n keresztül és vibrál akkor, és csakis akkor, ha egy bizonyos kontaktod hív vagy küld szöveges üzenetet. A parányi elem a gyűrűben 5 napig bírja.

Ez nem az első vibráló gyűrű a piacon. A Ringly kollekció már szintén előrendelhető, kicsit visszafogottabb 195-260 dolláros áron, mely többszínű LED-del jelzi, mely applikációból érkezett a figyelmeztetés.

Az Ungaro gyűrű megközelítése azonban szándékoltan minimalista. Semmi LED és csakis az Egyetlen Egy hívása rezget. Jelen esetben tehát a romantika, a design és az exkluzív érzés tornázza az árat az egekbe, ám kérdéses, hányan lesznek, akiknek megér ennyit az Ungaro gyűrű.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra