Jump to content

Firefox 40: kéz a kézben a Windows 10-zel

2015. 08. 12. 15:00

A Firefox egy újabb kerek számhoz érkezett a mai napon a 40-es verzió kiadásával. Az új megjelenés legnagyobb újdonsága a Windows 10 kompatibilitás javítása, noha a régebbi Firefox is kétségtelenül egész jól boldogult a Microsoft legfrissebb operációs rendszerével.

A változtatások legnagyobb része az esztétikai fronton történt, melynek hála a böngésző kellemesebben illeszkedik a Windows 10 designjába és könnyebben kezelhető érintőképernyővel. Például a „bezárás” gombok az egyes lapok füleinél megnőttek, sőt a címsor is nagyobb betűkre és más fontra váltott. Szerény korrekciókat fedezhetsz fel továbbá a lapok kezelésénél és a toolbaroknál, sőt egy személyre szabott Windows 10 téma is érkezett.

A további új feature-ök a biztonságra fókuszálnak, így például külön védelmet kapsz a kockázatos letöltések során és figyelmeztetések hívják fel figyelmedet a kéretlen kiegészítőkre. Ez utóbbiak a Firefox 41-ben már blokkolhatóak lesznek.

A további megújulásnak része a számítógépes videókártyák jobb támogatása, melynek látható eredménye a simább görgetés és animációk. Sajnos az új verzió még mindig 32 bites nem 64, ráadásul a jövőbeni változást sem ígéri senki. A frissítés az összes böngészőre megjelenik az elkövetkező napokban, ám ha türelmetlennek érzed magad manuálisan is megkeresheted.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra